Ciència ciutadana

L’ajuntament de Barcelona desenvolupa aquest projecte, que busca la participació ciutadana en la recerca científica mitjançant experiments col·lectius. Dades obertes, codi lliure, ciutadania implicada i científics amb ganes de servir a les necessitats col·lectives.
Aquests són els ingredients bàsics per al desenvolupament de les anomenades ciències ciutadanes, la nova manera de fer recerca, induïda per l’esclat de la tecnologia i les xarxes socials. La facilitat per comunicar-se, mitjançant dispositius o telemàticament, ha dut científics i ciutadans a generar i compartir resultats i inquietuds.

FLORA URBANA I AL·LÈRGIES. Dijous 11 de maig, 19.30 hores

El Punt d’Informació Aerobiològica estudia la qualitat de l’aire des del punt de vista biològic donant suport i informació a especialistes mèdics i als ciutadans (http://lap.uab.cat/aerobiologia/).

En aquesta xerrada es parlarà de quines plantes causen al·lèrgies, per què i com prevenir els seus símptomes. A més, s’oferirà al ciutadà l’oportunitat de formar part de la recerca, participant en la creació de dades i col·laborant en els resultats obtinguts.

A càrrec de Concepción de Linares, del Punt d’Informació Aerobiològica (UAB).

 

FLORA URBANA I AL·LÈRGIES, SORTIDA DE CAMP. Dissabte 13 maig, a les 10.30 hores

Aquesta sortida de camp és un projecte on els participants informen sobre les plantes al·lergògenes que hi ha al seu entorn i l’estat fenològic en què es troben (si presenten flors tancades, obertes o fruits) amb l’objectiu d’ajudar a comprendre millor la relació entre el medi ambient i les malalties al·lèrgiques i contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen al·lèrgia.

A càrrec de Punt d’Informació Aerobiològica (UAB).

Inscripcions per mail a: aula141@ccguinardo.cat