Planetaris! Història del planetari Municipal de Barcelona

Dimarts i dijous, 11 i 13 de maig
A càrrec de Jaume Mas, coordinador del Planetari Municipal de Barcelona

Un planetari és un lloc dedicat a la presentació d’espectacles astronòmics i en el qual és possible observar recreacions del cel nocturn des de diversos llocs de la Terra i en diferents moments de l’any. Al Guinardó (Escola del Mar) tenim el Planetari Municipal de Barcelona, un dels més antics d’Espanya. En aquest taller veurem una mica la història dels planetaris i visitarem aquest equipament municipal.

11 maig, 18:30h:Xerrada sobre la història dels planetaris, que ens ajudarà a entendre l’origen del Planetari Municipal de Barcelona i la seva funció actual.

13 maig, 18:30h: Visita a les instal·lacions del Planetari Municipal, coneixent de primera mà les eines que s’utilitzen per a la seva funció divulgativa per alsvisitants i especialment per a la ciutat de Barcelona.A continuació es realitzarà una sessió de planetari, per aprendre a orientar-nos de nit, descobrir alguna de les llegendes de les principals constel·lacions del cel i finalitzarem amb una xerrada en forma de debat on tothom podrà participar-hi.En ella descobrirem quins són els events astronòmics que ens esperen per a les posteriors setmanes.

Inscripció prèvia imprescindible per Internet o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.

En cas de no poder-se realitzar presencialment, es faria en mode videoconferència.